Mii de pasionați de jocuri au experimentat jocurile românesți la Gamescom

Weekend-ul trecut, RGDA (Romanian Game Developers Association)a fost reprezentată la Gamescom de patru studiouri de gaming românești, ale căror standuri au fost vizitate de peste 5000 de pasionați de gaming,în cursul celor 4 zile. Sand Sailor, Carbon, Amber, Scorpius Games și Angry Mob sunt studiourile românești care au participat sub egida RGDA. Gamescom este cel mai important târg european dedicat gaming-ului, ce are loc în fiecare an la Köln, Germania.RGDA la Gamescom (3)

Spiritele s-au încins la standul celor de la Angry Mob Games, unde vizitatorii au stat la coadă pentru a se bate în cel mai „fresh” fighting game, Brawlout, ce îmbină precizia celor mai aprigi luptători cu un stil de animație captivant. În fiecare zi a fost organizat câte un turneu, care se juca pe cele 3 display-uri din stand, timp de trei ore, la care participau peste 50 de oameni puși pe acțiune. (Trailer: http://bit.ly/2bt0L25)

La standul Scorpius Games, gamerii au putut juca cea mai nouă creație a studioului: PositronXeste un  shooter first person care foloseșteceamainouăversiune a tehnologiei Unreal Engine 4. Joculoferă o libertate mare jucătorilor, care trebuiesă fie câtmaicalculați cu modulîn care îșiconsumămuniția, căciinamicii se înmulțescnecontenit. (Link:http://bit.ly/2bcwsz0)

La standulpublisher-uluiCarbon, vedetele au fostadorabiliigemeni Tom și Lilly, personajeleprincipale ale jocului mobile Link Twin,produs de Lorraine Studio,alecăroraventuri au fostexperimentate de peste 1000 de oameni.(Trailer:http://bit.ly/2bzuhVg). De asemenea, Carbon a prezentat trailer-ul jocului Gray Down, creat de Interactive Stone, un joc horror cu fior religios, presărat cu elemente psihologice. Jocul va fi lansat pe PC și Playstation 4. (Trailer:http://bit.ly/2bfeXrw)

RGDA la Gamescom (1) RGDA la Gamescom (2)

Sand Sailor Studio a prezentat Black The Fall, un joc-puzzle a cărui acțiune se desfășoară în interiorul unui regim comunist distopic. Vizitatorii au intratînhaineleunuimuncitor de fabrică, personajul principal al jocului, a căruiprovocareestesăpăcăleascăsistemulopresivși al cărui drum sprelibertateesteplin de puzzle-uri, capcaneșimanipulări la tot pasul. (Trailer:http://bit.ly/2bMCeUx)

Amber Studio a venit la Gamescom pentru a prezenta serviciile creative pe care le oferă developerilor de jocuri: servicii de deployment, quality assurance și live maintenance

„Toate studiorile românești cu care RGDA a fost prezentă la Gamescom arată nivelul de creativitate și talent în continuă ascensiune pe care industria de gaming din România le are. Și aceasta este doar o mică parte a potențialului nostru. Asociația va continua să susțină și să promoveze dezvoltatorii de jocuri din România cu și mai mare aplomb. Participarea la târgurile de specialitate din întreaga lume ne ajută să ne măsurăm adevărata valoare în raport cu țările cu tradiție în gaming. La anul vom reveni la Gamescom mai puternici și cu noi titluri care să atragă și mai multă atenție asupra studiourilor românești. În perioada care urmează, RGDA pregătește DEV.PLAY, prima conferință dedicată industriei de game development organizată în România”,a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

Despre RGDA

Asociatia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

București, 24 august 2016 – RGDA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s