Allview X3 Soul Lite la review & contest

Allview X3 Soul Lite, alaturi de ceilalti reprezentanti Plus si Style au intrat intr-o promotie cu denumirea “Rasfat de vedeta”, si astfel a ajuns la mine la review, urmat de un concurs, ce va desemna posesorul acestui terminal, prin extragere cu programul random.org., pentru cei care vor efectua cele trei cerinte impuse, ce va avea finalizare in luna octombrie.

Pana atunci, sa vedem cu ce avem de a face, adica un terminal aratos si atractiv, unibody, intr-o carcasa de culoare aurie, in trend cu alte terminale de la alti producatori, care au apelat la aceasta culoare, iar fata, care cuprinde si displayul de 5 inch, este de culoare alba si foarte fin prelucrata si ajustata estetic, astfel dand senzatia de eleganta si predispozitie catre publicul feminin, ce mereu se arata incantat de aceasta culoare.

16

Nu este o combinatie neaparat feminizata, pentru ca, si in mana mea se arata destul de apropiat atat ca forma cat si ca utilizare, pentru ca ecranul IPS HD, InCell, 1280x720px este vizibil din orice unghi normal, are niste nuante placute, vibrante,  inclusiv negru natural, dar si contrastul foarte bun, mi se pare extrem de calitativ.

In rest este de remarcat capacul de spate detasabil, care acopera accesul la bateria de 2400 mAh da farmecul utilizatorului si credinta lui ca va sosi si momentul sa o poata inlocui, desi sincer, la cat de repede se rotesc generatiile de smartphone-uri si fiabilitatea lor, nu prea imi vine sa cred, ca, se va produce, dar per total este foarte buna aceasta idee.

Mai jos aveti Galeria foto realizata in urma efectuarii unboxingului si extragerii continutului pachetului de vanzare.

This slideshow requires JavaScript.

Avem asa cum ne asteptam corpul terminalului Allview X3 Soul Lite si capacul de spate, pe care, putem vizualiza cu usurinta sigla Allview si grila perforata a difuzorului extern, precum si semnul “dts” pentru calitatea audio, a sunetului receptionat, precum si perforatiile pentru camera foto de spate de 13 MPx si flashului luminos ce asigura functia de blitz, acumulatorul ce se poate introduce pe sasiu in spate, unde de altfel se mai afla sloturile pentru doua carduri SIM ce asigura functia Dual, precum si extensia de memorie microSD ce completeaza necesitatea de memorie de stocare, atunci cand utilizarea o va cere. Pe corpul unibody lateral dreapta apar cele doua butoane frumos fasonate, metalizate, pentru Power si volum. Si tot lateral sus conectorul de casti stereo aratoase si fidele, regasite in pachet, ca la orisice producator care isi respecta clientii, In partea lateral jos avem un microUSB cu doua functii cunoscute: incarcare si transfer de date, vitale pentru functionare.

Desi terminalul este declarat ca functional pe FDD, banda de la Digi, cu multe povesti scrise de jurnalisti, iata ca functioneaza cu mult mai bine cu cartelele mele SIM de la Telekom, unde nu am intalnit nicio obstructie, radio/audio in convorbire, ci din contra, a pus in valoare foarte bine terminalul, atat pe voce cat si pe date.

Daca tot vorbim despre date nu pot sa trec cu vederea dotarea cu 3 GB de memorie RAM, care este una moderna, chiar si pentru un terminal, care nu este un flagship. Impreuna cu CPU, procesorul Quad-core MT6735, tactat la 1,3 Ghz, memoria Flash de 16 GB, GPU Mali T 720, o configuratie cunoscuta si pe alte terminale, asigura o experienta de utilizare buna in domeniul jocurilor dar si al aplicatiilor instalate sub platforma Android™ 6.0, Marshmallow este de toata increderea pe care o putem vedea si in ecranele de mai jos copiate de pe Benchmark-ul Antutu, practic intareste curajul brasovenilor de a asigura clientilor posibilitatea de retur, dupa 60 de zile de utilizare, in situatii de nefunctionare.

Camera principala 13MP, PureCel®, f/2.2, Image PRO (Super Foto, Mod profesionist, Time lapse, Macro, GIF, Recunoastere text, Inregistrare FullHD)
Camera frontala 5MP, Flash Screen mi-au creat o impresie foarte buna, atat timp cat imaginile, au fost expuse la lumina naturala, dar si multumitor in situatii de iluminare scazuta, chiar nu am ce sa reprosez pentru un smartphone din aceasta categorie de pret. Puteti vizualiza cele efectuate de mine in galeria de mai jos.

This slideshow requires JavaScript.

Daca v-a placut acest review, zilele acestea voi reveni cu cerintele de concurs ce vor desemna castigatorul acestui terminal, in special unul dintre fanii inscrisi pe acest blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s