Sony lansează ɑ99 II, vârful de gamă al camerelor ɑ cu montură A

  • Focalizare Full-frame 4D: sistem inovator de focalizare automată hibridă cu detecția fazei cu precizie, activat de 79 de puncte dedicate de autofocus în cruce și 399 de puncte de autofocus in planul focal. Fotografiere în serie de până la 12 cadre pe secundă
  • Senzor Full-frame de 35 mm CMOS Exmor R™ de 42.4 megapixeli
  • Un nou sistem optic de stabilizare a imaginii cu 5 axe
  • Operabilitate și fiabilitate excepționale, într-un corp de dimensiuni mai reduse
  • Funcție de înregistrare 4K în format XAVC-S

Sony a lansat camera ɑ99 II, noul vârf de gamă al camerelor ɑ cu montură A. Succesoare a camerei, ɑ99 II include cele mai noi inovații în industria fotografiei digitale de la Sony, precum un nou sistem de focalizare automată hibridă cu detecția fazei cu funcții dedicate exclusiv pentru montura A, cum ar fi de exemplu tehnologia Translucent MirrorTM (TMT). Rezultatul este un aparat foto profesional recomandat fotografilor de sport și de natură.

a99-ii_wsal2470z2_right

Focalizare automată redefinită

Noul sistem de focalizare automată cu detecția fazei este capabil de focalizare automată permanentă și reprezintă prima implementare a tehnologiei de focalizare 4D pentru seria ɑ full-frame, oferindu-le utilizatorilor ɑ99 II o performanță ridicată a sistemului de focalizare automată. Sistemul de focalizare automată hibridă cu detecția fazei este activat prin combinația unui senzor de precizie de 79 de puncte  pentru detecția fazei și plan focal cu 399 de punctei, pentru a produce focalizare automată hibridă încrucișată cu 79 de puncte. Aceste puncte încrucișate oferă o precizie ridicată a focalizării și urmărirea avansată a subiectului aflat în mișcare, la viteză mare.

În plus, pentru că nu există oglindă, TMT permite operarea AF continuă, iar imaginea observată prin vizor rămâne neschimbată în timpul oricărui tip de fotografiere, inclusiv imagini live și înregistrare video.

ɑ99 II poate fi utilizată în condiții de luminozitate scăzută. Sistemul de focalizare automată va funcționa optim până la un grad de sensibilitate EV-4, nivel neatins de majoritatea camerelor foto.

Fluxul de date din ɑ99 II a fost regândit pentru a permite rezoluția înaltă și fotografiere continuă la o rată ridicată de cadre pe secundă. O nouă parte frontală LSI funcționează împreună cu senzorul de imagine și procesorul de imagine BionZ X, dar și cu noul obturator, pentru a permite fotografierea continuă cu până la 12 cadre pe secundăii cu urmărire AF/AE[iv], valorificând astfel capabilitățile senzorului de 42.4 megapixeli. Rezultatul este o cameră foarte rapidă, care va livra fotografii extrem de detaliate, chiar și în cazul obiectelor care se află în mișcare și în condiții de iluminare scăzută. Datorită unui sistem sofisticat de prelucrare a datelor, aceste fotografii pot fi vizualizate imediat după ce au fost obținute, chiar și în modul de fotografiere continuă de mare viteză, iar în cazul în care fotografiile sunt obținute în interior în condiții de lumină artificială, fluctuațiile sunt detectate automat, iar obturatorul este setat să minimizeze efectul în fotografia finală.

This slideshow requires JavaScript.

Îmbunătățirile aduse algoritmului de afișaj EVF permit acum fotografiere continuă în timp real de până la 8 cadre pe secundă cu urmărire AF/AE și cu un decalaj de afișare minim, astfel încât experiența de vizualizare nu diferă de cea printr-un vizor optic. Expunerea, balansul de alb și alte setări ale camerei sunt afișate în timp real pe vizor, iar fotografierea continuă poate fi setată în 3 etape pentru a se potrivi cu o varietate de subiecți: 8, 6 și 4 cadre pe secundă.

Puterea pixelilor

Senzorul full-frame Exmor R CMOS de 42.4MP cu iluminare din spate este dotat cu un cip care permite citirea rapidă a volumelor mari de date, dar și a informațiilor despre condițiile de lumină. Este un senzor cu o sensibilitate foarte mare și zgomot redus, cu rezoluție de 42.4 megapixeli cu un interval de sensibilitate ISO de 100-25600, care poate fi extins până la ISO 50 – 102,400. ɑ99 II a fost proiectată fără un filtru optic low-pass, pentru a permite capturarea celor mai fine detalii și texturi, cu o profunzime și de un realism deosebit, iar fotografii pot selecta fișiere RAW comprimate sau necomprimate.

Stabilizator optic de imagine pe 5 axe SteadyShot™

După ce s-a dovedit a fi extrem de popular în cazul seriei ɑ7 II, Sony a conceput un nou sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe pentru camerele cu montură A, fiind implementat în premieră la camera ɑ99 II.

În plus față de mișcările peste ax și devierile de la ax care tind să aibă loc la distanțe focale mai lungi, acest sistem detectează în mod eficient și compensează neclaritățile care pot apărea pe axele X și Y atunci când utilizatorul fotografiază în prim-plan sau în imaginile statice și filmele care sunt obținute pe timp de noapte. Noii senzori giroscopici sunt capabili să detecteze cu precizie chiar și mișcări fine ale camerei care pot cauza imagini neclare, oferind un timp de expunere de 4.5 care pune în valoare întregul potențial al senzorului de 42.4 megapixeli, atât pentru imagini statice, cât și pentru filme.

Efectul de stabilizare a imaginii poate fi monitorizat prin intermediul vizorului sau pe ecranul LCD în timpul vizualizării în timp real atunci când butonul declanșatorului este apăsat pe jumătate sau sunt utilizate funcțiile Focus Magnifier. Acest lucru permite ca încadrarea și focalizarea să fie verificate cu precizie în timp real pentru fotografia macro sau la distanțe focale lungi.

Design și operabilitate îmbunătățite

Design-ul camerei ɑ99 II prezintă un upgrade vizibil față de cel al modelului anterior, conform feedback-ului primit din partea fotografilor profesioniști. Noul model are dimensiuni cu 8% mai mici decât camera originală ɑ99 și un corp nou din aliaj de magneziu, slot pentru card SD dublu și alte funcționalități care îmbunătățesc atât mânuirea, cât și operarea. Butoanele principale și discurile sunt prevăzute cu garnituri, iar capacul mufei pentru căști și sistemul de îmbinare a elementelor protejează camera de praf și umezeală, putând fi folosită în cele mai dure și dificile condiții de fotografiere.

Noul obturator este mai durabil, trecând testele de rezistență la care a fost supus, de peste 300.000 de cicluri de declanșare. Vizorul XGA OLED Tru-finder cu strat protector T* de la ZEISS® are un sistem optic de 4 lentile care include un element asferic dublu, cu factor de mărire la 0.78x și claritate excepțională dintr-un colț în altul. Este prevăzut cu un strat de fluor pe lentila exterioară pentru a preveni aderarea amprentelor, prafului, apei, uleiului și murdăriei, oferind astfel o imagine clară.

Multi Controller-ul silențios prezent la camerele ɑ99 a fost mult îmbunătățit, astfel încât permite controlul diafragmei, vitezei obturatorului, sensibilității ISO, compensării expunerii, zonei AF, modului AF și a altor setări, incluzând și un buton ON/OFF. Atunci când este activată setarea preferată pentru fotografierea imaginilor statice se aude un clic, oferind o indicație tactilă a lungimii de rotație. Când e oprit, mecanismul se întoarce lin și silențios, fiind ideal pentru filmări. Date despre locație sunt acum posibile datorită unei conexiuni Bluetooth cu un dispozitiv mobil, fiind posibilă selectarea stocării pe un computer sau pe cameră, pentru o verificare rapidă fără a părăsi poziția de fotografiere. În urma reacțiilor primite de la utilizatori, meniul ɑ99 II a fost actualizat pentru a oferi o experiență de navigare mai plăcută.

Capabilități de filmare

Camera ɑ99 II permite filmarea la calitate 4K oferind citirea completă a pixelilor, fără să combine mai mulți pixeli într-unul singur, pentru o rezoluție video superioară în formatul XAVC S. Poate înregistra filme 4K la 100Mbps. Modul „Slow and Quick” (S&Q) suportă atât mișcarea lentă, cât și mișcarea rapidă. Frecvența de cadre de la 1 până la 120 (100 fps) de cadre pe secundă poate fi selectată în 8 etape pentru înregistrări de până la 60x (50x) în mișcarea rapidă și 5x (4x) în cea lentă.

O serie de caracteristici concepute pentru producția profesională de filme includ profilurile de imagine, cronometru și ieșire HDMI. Camera ɑ99 II oferă asistență gamma pentru monitorizare S-Log în timp real și un mod zebra pentru o mai ușoară ajustare a expunerii. Sunt incluse setările gamma S-Log3 și S-Log2, făcând posibilă filmarea la un interval dinamic larg, camera ɑ99 II putându-se integra cu ușurință fluxului de lucru din mediile profesionale de producție de film.

Camera ɑ99 II va ajunge în magazine începând cu luna noiembrie, la prețul de aproximativ 3.600 de euro. Mai multe detalii tehnice sunt disponibile aici.

SONY – 21 septembrie 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s