Epson prezintă cele mai noi soluții de imprimare digitală pe materiale textile la Heimtextil 2017

  • Epson și Robustelli vor prezenta gama de imprimante digitale pentru materiale textile care corespund nevoilor producătorilor de decorațiuni, fiind utile atât pentru volume mici de materiale, cât și pentru volume mari de producție
  • Epson colaborează cu tinerii designeri de materiale textile din cadrul inițiativei “Design for Living” pentru a arăta care este flexibilitatea și potențialul imprimării digitale pentru realizarea unei varietăți de produse și decorațiuni pentru casă
  • Puteți găsi imprimantele Epson la Heimtextil 2017 în perioada 10-13 ianuarie2017, în Messe Frankfurt, Standul C10, Hala 6.0

Epson va face demonstrații cu cea mai avansată gamă de imprimante pentru materiale textile în cadrul târgului Heimtextil 2017 din cadrul Messe Frankfurt. Noua gamă de produse satisface cererea industriei textile și oferă soluții de producție flexibile, rentabile și durabile. De la imprimantele entry-level, pentru volume mici de producție, până la imprimante high-end pentruproducția de volum mare, Epson oferă o serie de soluții care îmbină tehnicile superioare de fabricație, capetele de printare Epson Micro Piezo și cernelurilespecifice.

monna-lisa-heimtextil

Pentru prima dată în cadrul Heimtextil, Epson va prezenta Monna Lisa®, seria de imprimante inovatoare pentru producție digitală. Pe parcursul ultimilor 10 ani, Monna Lisa a revoluționat piața de imprimare digitală pentru materiale textile făcând tranziția de la faza de pionierat la producția fiabilă la scară largă. Produsă de compania Robustelli, dar cu capetele de printare Epson și cernelurile Genesta®dezvoltate de Epson în colaborare cu For.Tex, Monna Lisa este o soluție unică pentru industria textilă. Disponibilă în variante pentru trei dimensiuni de imprimare ca lăţime (180, 220 și 320 cm), imprimanta oferă utilizatorilor avantajul timpului redus de producție, posibilitatea de a printa desene sau modele personalizate pe orice material textil, dar și flexibilitate în eșantionarea low-costÎn prezent, peste trei milioane de metri pătrați de țesături sunt imprimate cu cernelurile Genesta pe bază de pigmenți.

Doar în cadrul târgului Heimtextil va fi disponibil și modelul Monna Lisa T16, de 160cm,care va utiliza opt culori de cerneluri Genesta pe bază de pigmenți,oferind posibilitatea imprimării pe o varetate de țesături naturale. Vizitatorii vor vedea țesături de calitate imprimate cu o mare precizie cromatică, care pot fi reproduse cu ușurință, sunt durabile și dispun de o mare rezistență a culorilor. Mai mult decât atât, dat fiind faptul că imprimarea cu Monna Lisa şi cerneluri Genesta pe bază de pigmenți nu necesită tratare cu abur sau spălare, tot procesul fiind unul ecologic care vine în întâmpinarea tendințelor actuale din industrie referitoare la tehnicile de producție sustenabile.

Epson va face demonstrații și cu modelul SureColor SC-F9200, de 64 de inci, accesibil și ușor de utilizat, care face parte din gama de imprimante pentru sublimare SureColor SC-F. Această imprimantă extrem de flexibilă este ideală pentru producerea unor volume mici pemateriale textile de calitate ridicată și pentru sublimarea desenelor și a modelelor personalizate pe substraturi dure, cum ar fi panourile de protecţie, blaturile pentru mese, căni, tacâmuri, vaze și suporturi pentru pahare. SC-F9200 este o imprimantă cupatru culori, care utilizează cerneală UltraChrome DS cu densitate mare HDK Black şi capete de printare duale PrecisionCore TFP,asigurând astfel rezultate consistente și fiabile, în culori superbe, de o claritate superioară. Vizitatorii standului Epson vor vedea cum funcționează imprimanta desktop SureColor SC-F2000 care imprimă direct pe țesătură. Pot fi imprimate prosoape, șorțuri, perne și sacoşe în doar câteva minute.

Epson lucrează în strânsă colaborare cu designeri de materiale textile și universități din întreaga lume pentru a cerceta imprimarea digitală în cadrul industriilor de fashion și home&deco. Pentru târgul Heimtextil, compania a făcut echipă cu patru tineri designeri europeni de materiale textile din cadrul inițiativei ‘Design for Living’, pentru a prezenta flexibilitatea și potențialul imprimării digitale pe diverse  produse textile. În cadrul standului va fi expus un design personalizat al unuia dintre acești designeri,executat pe mai multe tipuri de țesături specifice designului interior. Aceste aplicaţiiarată libertatea și oportunităţile pe care tehnologiile Epson și Robustelli le oferă designer-ilor și producătorilor.

Giovanni Pizzamiglio, directoral diviziei Pro-Graphics Sales din cadrul Epson Europe, spune: „În prezent, industria de textile pentru designul interior are nevoie de mai multe opțiuni și de produse personalizate, iar imprimantele Epson cu sublimare și imprimare direct pe țesătură vin în întâmpinarea acestei cereri. Ele pot imprima pe o gamă variată de țesături, cum ar fi lâna, inul, bumbacul, mătasea și poliesterul. Împreună cu cele mai noi tehnologii de imprimare digitală pentru textile de la Epson, imprimantele oferă posibilitatea unor reproduceri de calitate superioară, în culori vibrante și modele durabile, pe orice volume. Obiectivul nostru este de a oferi designer-ilor, producătorilor și comercianților capacitatea de a produce materiale textile personalizate de calitate, la costuri reduse, pentru a răspunde astfel tendințelor rapide de schimbare ale pieței.”

14 decembrie 2016 – Epson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s