ASUS ZenBook UX510U un notebook 4K la review

Mi-am dorit de ceva vreme sa pot sa testez un notebook puternic, 4K. Si uite ca de data aceasta, a fost ca un cadou de testare, de la Mosul ASUS, asa cum s-a stabilit, in wish list, modelul ZenBook UX510U.

36

Asus ZenBook UX510U este un laptop elegant, cu aparenta de premium, intr-un design somptuos subtire si usor, cu specificatii puternice pentru pretul cerut, pe care cred ca oricine si l-ar putea dori sa-l primeasca in cutia cadoului de Craciun, si nu numai.

 • 15.6-inch 4K UHD display (3840 x 2160 rezolutie)
 • procesor Intel Core i7 CPU quad-core, generatia a 6-a
 • 16GB DDR4 RAM
 • card grafic Nvidia GeForce GTX 950M cu 2GB video RAM
 • 1TB hard drive plus 128GB PCIe SSD
 • 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, USB-C
 • slot SD Card
 • HDMI,  webcam HD integrat
 • conectivitate 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1
 • audio 2W Harmon Kardon-tuned
 •  acumulator 48 Wh Li-Ion “all-day” use

Cu seria Zenbook UX510 pe de alta parte, se pastrareaza specificatiile, dar urmarind atunci, cand vine vorba de jocuri, de a construi o calitate. Zenbook UX510UW este cel mai puternic model din serie, cu un procesor Core i7 U, pana la 24 GB de memorie RAM, Nvidia GTX 960m grafica si stocare hibrida, in plus cu un ecran mat 4K, ori 1080p, ascunse in interiorul unui corp metalic. Este, de asemenea, suficient de puternic pentru a gestiona sarcinile de zi cu zi, cu usurinta si treburi chiar mai exigente, cum ar fi jocurile. In plus ofera o durata de viata a bateriei decenta.

Am refuzat sa mai prezint cutia si continutul pentru ca lucrurile importante, in functionare, le regasiti, in galeria foto de mai sus. Mentionez ca, formele si designul m-au impresionat in mod deosebit, mai putin incarcatorul cu jack, ce mi s-a parut, cam mare si plat, insa, sunt sigur ca da, asigura necesitatile de incarcare ale notebookului, dar si intr-un timp de incarcare rezonabil.

Constructia este solida. Intregul corp este realizat din aluminiu, si un sasiu interior din material plastic. Corpul este robust, cu o insesizabila flexare, in capac sau tastatura.  Zenbook este un computer mid-range care se adapteaza perfect lucrului zilnic.

UX510UW are un design standard, cu o schema de culoare gri, un logo Asus stralucitor in mijlocul capacului, si un mijloc mat de aluminiu. Asus include un manson captusit in ambalaj, care ofera o protectie suficienta pentru utilizarea de zi cu zi.

Ecranul este sustinut de o balama puternica, pentru a-l mentine in pozitia configurata dar care totusi va necesita ambele maini pentru a deschide afisajul, comod de utilizat in orice circumstanta.

Zenbook UX510UW are un grip asteptat. Usor de apucat si folosit. Pe spate avem grile cu perforatii multiple care ascund difuzoarele stereo precum si grilele pentru ventilatoarele de racire intr-o pozitie discreta.

Pe laterale sunt asteptate porturile IO cu conectorii cei mai des utilizati: USB 3.0 la RJ45 si HDMI la VGA dongle din ambalaj. Panoul UHD mat, o reusita in ceea ce priveste rezolutia, unghiurile de vizualizare, luminozitatea si contrastul. UX510 vine cu un senzor de lumina ambientala, ce va adapta automat in bucla, luminozitatea tastaturii si iluminarea ecranului. Se poate dezactiva prin apasarea Fn + A, sau, trecand prin Optiuni de alimentare si dezactivarea manuala a displayului Luminozitate Adaptiva. ASUS reduce cantitatea de emisii de lumina albastra de pe ecran, ochii fiind astfel protejati de oboseala in timpul lucrului.

Tastele sunt retroiluminate, cu trei nivele de intensitate si sunt moderat tari, din cauza feedback-ul lor mai ferm. Trackpadul este mediu similar cu cele mai multe notebook-uri Asus. Asta inseamna ca se simte bine si are o margine estetica, tesita, precizie cu glisari intotdeauna asa cum ar trebui, desi putin zgomotoase.

UX510UW efectueaza fara probleme sarcinile zilnice, cum ar fi navigarea pe Internet, editarea documentelor, vizionarea de continut video, etc si multitasking intre acestea.

Am adaugat cateva rezultate de referinta de Benchmark mai jos, pentru cei interesati de ele.

UX 510UW s-a comportat bine in jocuri, desi nu se arata limitarile sale in procesarea video si alte sarcini solicitante cu fluxuri de lucru multi-core si multi-thread.

Notebook-ul s-a prezentat, in general magistral, in timpul testelor, asa cum se poate vedea, intr-una din imaginile de mai sus, configuratia fiind una, care asigura derularea proceselor in modul scontat.

Desi, ventilatoarele, in numar de doua, se invart necontenit, caldura pe care o degaja procesorul, unitatea centrala, cat si cel grafic, indiferent de incarcarea cu resurse, zgomotul realizat de acestea, fiind foarte putin sesizabil. Desi, nu am masurat lucrurile acestea, am luat in considerare, empiric, un prag audibil de referinta, fata de care am considerat, ca nu este deranjant pentru utilizator, si poate, chiar se poate dormi bine in zgomotul lin.

Totusi cel mai interesant este sa utilizezi acest mic asistent, chiar daca are la baza Cortana, atat de mult discutata de internauti. Daca vei intreba un expert de la Microsoft acesta cu siguranta va fi de alta parere la impactul OS-ului cu utilizatorul. Oricum ar fi situatia nu este o dificultate sa operezi comenzile, inclusiv cele vocale, pentru ca totul merge exact si corect, asa cum am fost obisnuiti de creatorii celui mai utilizat program de pe laptop. Pentru utilizatorii office, cu siguranta lucrurile functioneaza, asa cum ne asteptam, insa, la gaming, vor fi o parte care vor stramba din nas, dar cu siguranta, vor fi, extrem de atrasi, de ecranul 4k, unde, nu prea multi producatori si-au spus cuvantul, dar piata totusi o cere.

Asus, precum se stie, este mereu incredibil, in ceea ce realizeaza, iar, amprenta este de un produs de calitate, care, va fi primit intr-un mod corespunzator, chiar daca pretul nu este la indemana orisicui.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.