Aplicaţia NVIDIA FCAT VR pentru benchmarking este disponibilă gratuit

NVIDIA lansează FCAT VR, aplicație care le  oferă dezvoltatorilor de jocuri, producătorilor de hardware, reviewer-ilor şi entuziaştilor posibilitatea de a testa performanţa jocurilor de realitate virtuală pe PC, unde viteza și fluența previn potenţialele blocaje sau întreruperi ale gameplay-ului.

Până acum, testarea Virtual Reality se baza pe unelte generale de benchmarking, teste sintetice şi soluţii încropite care nu reuşeau să dezvăluie adevărata performanţă a plăcilor grafice în jocurile VR. Cu FCAT VR, datele de performanţă pot fi citite de pe statisticile driverelor, Event Tracing for Windows (ETW), evenimente pentru Oculus Rift șiAPI-ul de performanțe al StreamVR pentru Vive, pentru a genera date exacte pentru plăcile grafice.

În 2013, NVIDIA revizuia  GPU benchmarking cu FCAT, o utilitate gratuită care le permite gamerilor şi reviewerilor să testeze nu numai nivelul FPS, dar şi fluiditatea şi calitatea gameplay-ului pe toate GPU-urile.

Utilizând informaţiile oferite de FCAT VR, utilizatorii pot crea grafice și analiza datele pentru frametime, frame-uri pierdute şi multe altele, descoperind stutter-uri, interpolări şi calitatea experienţei oferite de orice GPU, în timpul rulării jocului VR testat.

Un scurt video explicând FCAT VR, este disponibil accesând următrul link: 

În plus, un ghid how-to detaliat este disponibil pe GeForce.com în acest moment.

 NVIDIA – 16.03.2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.