Sony prezintă o colecție impresionantă de fotografie dedicată vieții sălbatice

Shutter-ul silențios și zoom-ul super-telephoto ale camerei Sony RX10 III le-au permis fotografilor specilizați în fotografie wildlife din întreaga Europă să suprindă imagini incredibile cu animale pe care de dispariție, în habitatul natural

Cu o populație de 3200 de exemplare, Bizonul european se regăsește pe lista roșie a speciilor amenințate cu dispariția a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN)

Păsări precum Papagalul de mare (cunoscut și ca Pinguinul pufin sau Pinguinul comun) au fost declarate ”vulnerabile” în 2015 după o scădere accentuată a numărului de exemplare. Dropia mică, o pasăre cu penaj asemănător unui smoching, a cunoscut o reducere a numărului de exemplare între 30 și 49% în ultimii 30 de ani, în Europa.

Sony a colaborat cu Asociația Europeană pentru Conservarea Mediului (European Outdoor Conservation Association, EOCA) pentru realizarea unei colecții de fotografii având ca scop creșterea nivelului de conștientizare asupra speciilor pe cale de dispariție.

Bizonul european, cel mai mare ierbivor din Europa, a fost salvat de la dispariție prin demersurile susținute în ultimii 10 ani.

În această primăvară, fotografi wildlife din întreaga Europă – între care se numără Sam Hobson, fotograf britanic, finalist al competiției „Wildlife Photographer”, edițiile 2014 și 2016, Lassi Rautiainen, fotograf finlandez cu un palmares impresionant, Javier Alonso Huerta, fotograf de origine spaniolă amator de peisaje, fotograful wildlife elvețian Markus P. Stähli și amatorul de peisaje Gustav Kiburg au surprins instantanee extraordinare cu aceste animale, în mediul lor natural, performanță posibilă numai datorită distanței focale incredibile a camerei foto Sony RX10 III.

This slideshow requires JavaScript.

Colecția inedită de fotografie suprinde cele mai rare specii de mamifere și păsări din lume și susține angajamentul Sony de a participa la programe de protecție a mediului sălbatic. Sony este partener în acest proiect cu Asociația Europeană de Conservare a Mediului, responsabilă de finanțarea proiectelor de conservare a faunei sălbatice din întreaga lume.

Sam Hobson, Forograful Wildflife al Anului, a surprins instantanee cu Wolverine, o specie de mamifer care se regăsește pe continentul european, dar care mai numără doar 2260 de exemplare. Deși e clasat în categoria ”Least Concern” pe lista roșie a IUCN, numărul de exemplare s-a redus dramatic în ultimii 10 ani.

“Suntem încântați că avem șansa să prezentăm o colecție de fotografie dedicată animalelor rare, care trăiesc în Europa. Datorită lentilei de 600mm a camerei Sony RX10 III, cu zoom super-telephoto și obturator silențios, animalele nu sunt perturbate în timpul fotografierii”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Product Marketing, Digital Imaging Sony Europe.

“Prin suprinderea acestor imagini, animalele rare devin accesibile tuturor celor care nu le-ar fi putut întâlni niciodată în mediul lor natural. În zece ani, EOCA a strâns peste 2 milioane de euro pe care i-a investit integral în proiecte de protejare a mediului și a speciilor pe cale de dispariție din peste 41 de țări. Parteneriatul cu Sony ne permite evidențierea acestui demers vital în fața publicului”, a adăugat Catherine Savidge, General Manager al Asociației Europene de Conservare a Mediului.

Sony RX10 III este opțiunea ideală pentru fotografii wildlife amatori și profesioniști.

Sony – 4.05.2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s