TP-Link prezintă la East European Comic Con primul router cu procesor quad-core din lume

TP-Link, furnizor global de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, prezintă la East European Comic Con cel mai puternic router din lume, Archer C5400X, un router tri-band capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,4Gbps și primul dispozitiv de acest fel dotat cu un procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biți. Pe lângă super procesorul Broadcom cu patru nuclee, routerul mai este echipat cu alte 3 procesoare specializate dedicate benzilor wireless. În total routerul este dotat cu procesoare care însumează 7 nuclee, generând o putere de procesare de peste 9.6GHz ceea ce îl face cel mai puternic echipament WLAN din industrie pentru consumer. Routerul asigură astfel o viteză de 1000Mbps în banda de 2,4GHz și 2167Mbps în cele două benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicații. Totodată permite conectarea pe wireless a unui număr de până la 90 de dispozitive, în funcție de tipul de trafic.

Tehnologia Smart Connect permite conectarea dispozitivelor la una din cele trei benzi de frecvență, în funcție de necesități, pentru conexiuni stabile și rapide. Tehnologia 4×4 MU-MIMO realizează comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decât routerele obișnuite cu tehnologie AC, în timp ce NitroQAM mărește cu 25% vitezele maxime Wi-Fi în toate benzile. RangeBoost este o tehnologie nouă care crește sensibilitatea semnalului, ajutând dispozitivele aflate la periferia rețelei sau mai puțin performante să se conecteze.

Routerul Archer AC5400X este și primul model din portofoliul TP-Link cu stocare internă de 16GB, VPN cu accelerator hardware, funcție Link Aggregation și 8 porturi LAN.

Principalele noutăți pe care le aduce Archer C5400X sunt:

  • Private Storage. Cu aplicația TP-Link FileBank utilizatorii poți accesa în siguranță datele stocate în memoria internă de 16GB a routerului sau pe dispozitivele de stocare conectate la porturile USB 3.0.
  • VPN cu Accelerator Hardware. C5400x este dotat cu un procesor dedicat securității (SPU – Security Processing Unit), pentru criptarea și decriptarea pachetelor VPN la viteze foarte mari, fără a afecta alte procese susținute de router.
  • LinkAggregation. Permite agregare a două conexiuni gigabit pentru transferuri de date ultra rapid
  • Quick Setup by Bluetooth. Opțiunea de configurarea prin Bluetooth, direct de pe smartphone cu ajutorul aplicației Tether.
  • TP-Link HomeCare. Pachet software ce cuprinde protecție antivirus de la Trend Micro, Control parental și QoS
  • Compatibilitate IFTTT. C5400Xoferă compatibilitate cu tehnologia IFTTT pentru conexiuni cu dispozitive Smart Home.

Produsul va fi disponibil pe piață în trimestrul 3 la un preț de aproximativ 1999 de lei.

Archer C5400X poate fi vazut la standul TP-Link de la East European Comic Con, pavilion C5, Romexpo. Pe toată durata Comic Con, la standul TP-Link vor fi organizate turnee cu premii de League of Legends și Hearthstone, găzduite de Lucian IceManlucky Dinescu. East European Comic Con se derulează între 5 și 7 mai la Romexpo, pavilion C5.

București, 5 mai 2017 –TP-Link

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.