Ericsson colaboreaza cu Microsoft pentru accelerarea dezvoltarii IoT

Ericsson va colabora cu Microsoft pentru a consolida ecosistemul IoT global, dandu-le companiilor posibilitatea sa reduca timpul necesar lansarii de servicii IoT pe baza retelelor mobile.

Astfel:

  • Companiile vor putea lansa mult mai usor servicii IoT pe baza retelelor mobile deja existente
  • Acceleratorul IoT Ericsson le va permite companiilor sa dezvolte solutii IoT folosind Microsoft Azure, asigurandu-le accesul neintrerupt la servicii de conectivitate IoT efectuate de operatori de telefonie mobila
  • Posibilitatea de a administra partea de conectivitate prin Platforma de Conectare a Dispozitivelor (DCP) inclusa in Acceleratorul IoT Ericsson elimina barierele obisnuite ce ingreunau consolidarea ecosistemului IoT

Acceleratorul IoT Ericsson le va permite companiilor sa dezvolte solutii IoT folosind Azure, ceea ce inseamna ca ele vor fi conectate direct la ecosistemul de operatori mobili prin serviciul de management al conectivitatii oferit de Platforma de Conectare a Dispozitivelor (DCP), parte a Acceleratorului IoT Ericsson.

Acceleratorul IoT Ericsson, o solutie orizontala pentru industrii, bazata pe cloud, cuprinde servicii pentru platforme si servicii near product pentru operatori telecom si industrii selectate si ofera un set de functionalitati care permit crearea si implementarea rapida a solutiilor pentru IoT.

Serviciul de management al conectivitatii din cadrul Acceleratorului IoT ii ajuta pe operatorii telecom sa proiecteze, lanseze si dezvolte oferte de administrare de conectivitate IoT pentru companii care necesita conectivitate celulara. Mai mult, acest serviciu le ofera companiilor control total si functii de automatizare pentru a gestiona mai usor conectivitatea dispozitivelor IoT.

Prin colaborarea cu numarul tot mai mare de operatori telecom conectati la Ericsson DCP, acestia pot raspunde nevoilor companiilor globale fara a fi nevoiti sa faca investitii individuale. Astfel, platforma le ofera companiilor o experienta de servicii unitara pentru toate dispozitivele.

„Cel mai recent studiu Ericsson Mobility Report arata ca, in 2018, Internetul Tuturor Lucrurilor va depasi telefoanele mobile pentru a reprezenta cea mai mare categorie de dispozitive conectate”, a spus Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer si Head of Technology and Emerging Business, Ericsson. „Astazi, companiile se lovesc foarte des de complexitatea implementarii unei solutii IoT. Combinand abilitatile noastre de inovatie si ecosistemele existente, colaborarea noastra cu Microsoft elimina aceasta complexitate si aduce posibilitatile IoT la indemana  companiilor de pretutindeni.”

„Colaborarea cu Ericsson ne ajuta sa ne sustinem clientii si partenerii, punandu-le la dispozitie mai multe resurse prin care sa-si controleze dispozitivele mobile conectate la Internet”, a spus Sam George, Microsoft Director of Azure IoT, Microsoft Corporation.

Grundfos, una dintre cele mai inovatoare companii producatoare de pompe de apa din lume, este prima  care a testat oferta pre-integrata pusa la dispozitie de Ericsson si Microsoft pentru a-si administra pompele de apa inteligente conectate la Internet.

„Pachetul de oferte Microsoft si Ericsson ne permite sa le oferim clientilor nostri noi servicii, dar si un plus de valoare”, a spus Lars Enevoldsen, Group Vice President, Grundfos.

Ericsson – 23 mai 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s