Sunt un fan AMD

Stiti ca primul PC construit de mine in anul 1999 avea inclus un nume celebru, atunci. Un procesor AMD K6 III la 450 MHz, care era considerat bijuteria momentului.

Deoarece rula sub Windows 95 era foarte stabil, pentru ca, nici nu consuma cine stie ce resurse, iar multimedia prin anii aceia era intr-o faza incipienta.

Mi-a placut inca de atunci, sa atac un procesor performant, la un pret rezonabil, chiar, daca, toata lumea fugea catre gama INTEL. Pentru ca ei puteau sa isi permita unul.

Insa, la acea vreme eram student la un curs de Inginerie de sistem, organizat de catre CPI (Centrul de Pregatire in Informatica), iar, pentru proiectul pe care, atunci, il sustineam, numai un CPU AMD imi putea sustine configuratia de proiect.

Pentru ca pe langa acest chipset AMD, puteam sa adaug si alte componente, la fel de rezonabile, ca pret, incat, sa nu imi incarc pretul sistemului, dar, totusi, sa pot rula in parametrii proiectati, sistemul dorit, poate chiar si cu ceva performanta, suplimentar.

De mai mult de 45 de ani, AMD a condus inovatiile in tehnologiile performante de calcul, grafica si vizualizare, platformele pentru jocuri, platformele imersive si data center. Angajatii AMD din intreaga lume se concentreaza pe construirea de produse excelente, care imping mereu, granitele cunoasterii.

Pe blogul meu, v-am scris mereu, despre ultimele modele de AMD. Si anume Ryzen, asa cum va avertizam si aici. Acestea au aratat superioritatea acestui procesor contra unui produs similar, cu 8-nuclee, 16-thread Intel Core i7-6900K in Cinebench R15 multi-threaded si Handbrake test, dar si o performanta comparabila, la rularea de jocuri, la rezolutii 4K.

AMD este o comunitate puternica si in Romania, in special in zona jocurilor, acolo, unde si Tudor Badica, alias Monstru de la Lab501, evolueaza.

Overclocking-ul este una dintre pasiunile, pe care orice procesor AMD, o poate sustine cu succes.

Mai sus sunt cateva foto realizate chiar la evenimentul de lansare a procesorului AMD Ryzen pe care prietenii de la LAB501 l-au realizat impreuna cu comunitatea AMD Romania.

De aceea, m-am gandit, inainte de orice specificatii tehnice/tehnologice, care cu siguranta v-ar plictisi, sa va atrag atentia, cu unul dintre show-urile, cu care Monstru ne-a distrat, in cadrul unui eveniment, pe care l-am filmat, la emag, chiar cu vedeta anului, procesorul Ryzen, de la AMD, care a fost overclockat cu succes.

Chiar sistemul, de pe care acum va scriu, este unul construit, cu  AMD A8-Series APU A8-7650K with Radeon R7 Graphics and Near Silent Thermal Solution  de care, ma ajut foarte bine in editarea de fotografii, chiar si cele de la evenimente, iar, despre review-uri pot spune ca am castigat o jumatate din viata cu rapiditatea/productivitatea, cu care realizez in acest moment, editarile.

Totusi, pentru cei ca mine, care nu dispun de extra-buget, pentru a-si achizitiona un Ryzen, in special in configuratiile pentru jocuri, o varianta, care poate inlocui cu succes, la un pret rezonabil, in limite tehnologice recunoscute, este cea cu un AMD FX.

Cum ar fi de exemplu, cu Procesor AMD Vishera, FX-8300 3.3GHz box  iar de banutii economisiti, poate ramane in pusculita, si de o memorie mai buna, sau poate, de ceva periferice suplimentare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.