Mio MiViaRun 350, ceasul cu GPS și monitor de ritm cardiac integrat

MiTAC Europe lansează Mio MiVia Run 350, ceasul cu monitor de ritm cardiac, GPS integrat și conectivitate cu smartphone-ul prin aplicația MiVia pentru o experiență de utilizare continuă extrem de practică, întregită de rezistența la apă de până la 3 atmosfere.

Creat pentru cei mai exigenți entuziaști ai sportului, ceasul devine un antrenor personal de încredere încă de la prima utilizare: după efectuarea primului antrenament de cel puțin 20 de minute, timp în care dispozitivul va colecta și analiza date, Mio MiVia Run 350 va putea apoi să afișeze nivelul personal de fitness și să creeze automat programe zilnice de training.

Prin combinarea unor programe integrate, precum Estimarea VO2, Efectul Antrenamentului sau Consilierea de Recuperare, ceasul va propune antrenamente personalizate, care să crească pragul consumului de oxigen atins în regim de efort maximal, corelat direct cu nivelul individual de anduranță. În plus, aplicația de mobil permite concurarea cu alți utilizatori, pentru o motivație suplimentară.

În timpul antrenamentelor, setate pe distanță, timp, interval sauritm, ecranul dispozitivului va indica zona cardiacă în care este efectuat efortul fizic:

 • Moderată (între 50% – 60% din limita superioară a ritmului cardiac propriu) – rămânerea în această zonă va conduce la reducerea nivelului colesterolului și grăsimii corporale în timp. Zona este specifică mersului normal și rapid
 • Ardere grăsime(60% – 70%) – zona este specifică antrenamentului de tip jogging, contribuie la consumarea unui număr mare de calorii și ajută la arderea grăsimilor
 • Aerobică(70% – 80%) – odată ajunsă la acest nivel al ritmului cardiac, o persoană își crește anduranța și starea de sănătate la nivelul întregului organism
 • Anaerobică(80% – 90%) – acest tip de efort privează mușchii de o parte din cantitatea uzuală de oxigen și oferă cele mai rapide rezultate, deși nu poate fi susținut mai mult de o oră în cadrul unui singur antrenament
 • EfortMaxim(între 90% – 100% din limita superioară a ritmului cardiac) – zona este activată de alergarea la viteză maximă și este specifică antrenamentelor pe intervale; nu poate fi susținută mai mult de câteva minute odată

Începerea unui antrenament nu presupune efectuarea de setări suplimentare pe ceasul Mio MiVia Run 350, este de ajuns să începeți să alergați ușor timp de cel puțin 30 de secunde pentru ca dispozitivul să treacă automat în modul alergare, activând sistemul GPS și monitorul de ritm cardiac.

De asemenea, ceasul poate fi utilizat sub forma unui dispozitiv de monitorizare a activității zilnice: afișează pașii, distanța  acoperită și caloriile arse, însă este și un monitor al calității somnului, astfel încât utilizatorii să poată analiza tiparele de somn prin aplicația MiVia.

Utilizatorii pot să primească alerte ale apelurilor și mesajelor de pe WhatsApp, Facebook Messenger, Skype și Twitter. Această funcție poate fi dezactivată în timpul antrenamentelor pentru a nu deveni un factor perturbator.

Cu o singură încărcare, durata bateriei este de până la 5 săptămâni în regim de utilizare a ceasului şi de până la 10 ore cu GPS-ulpornit şi exerciţii continue. Cu GPS, monitorizarea ritmului cardiac şi exerciţii continue, ceasul oferă autonomie de până la 8 ore.

Aplicația MiVia este disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Specificaţii tehnice:

 • Dimensiuni: 44,7 x 37,4 x 15,8 mm
 • Dimensiunea ecranului: 1,28 inci/32,5 mm
 • Senzor optic de ritm cardiac
 • Rezistență la apă: 3 atmosfere, ideal pentru înot
 • Timpîncărcare: 2,5 ore
 • Greutate: 51,5grame
 • Alerte prin vibraţie: da
 • Memorie: înregistrează 100 ore de date despre exerciţii
 • GPS: da
 • Conectivitate Bluetooth cu un consum redus de energie (BLE 4.0)
 • Analize avansate ale ritmului cardiac, de la Firstbeat

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.